Zoeken
  • John Schmeitz

De kracht van de juiste frequentie

Bijgewerkt: feb 18

Alles is energie en alles trilt. En alles wat trilt heeft een frequentie. Door geluid met een bepaalde frequentie te laten horen, heeft het invloed op alles in de omgeving. Als deze frequentie resoneert met iets in de omgeving, dan versterkt het elkaar en zal het mee gaan trillen. Dat effect kan zelfs hele grote impact hebben, zoals de Tacoma Narrows Bridge in de Amerikaanse staat Washington op 7 november 1940, die door de wind in trilling gebracht werd met de eigen frequentie van de brug. Als dat gebeurt dan wordt de trilling steeds sterker, wat tot gevolg had dat de brug in elkaar stortte.


Ons menselijk lichaam kan ook resoneren op frequenties. In de muziek worden instrumenten over het algemeen gestemd op basis van de toon "A" met de frequentie van 440 Hz. Hz is Hertz en staat voor het aantal trillingen per seconde. Dit resoneert bijna met het menselijk lichaam, maar is het net niet. Als je deze trilling op een plaat met zand aanbrengt, dan krijg je figuren, echter waarbij de randen niet helemaal scherp zijn. De natuurlijke frequentie is echter 432 Hz voor de toon "A". Als je deze frequentie op de zandplaat aanbrengt, dan zie je dezelfde figuren, maar nu wel met een scherpe rand. Zie ook onderstaande video. Je menselijk lichaam resoneert hier ook mee en zorgt dat je cellen de trilling absorberen en doorgeven. Dit kun je voelen, doordat je het als fijner ervaart.

Ik speel nu al een tijd op Native Flutes en hoorde vorig jaar, dat deze ook verkrijgbaar zijn, gestemd op de 432 Hz frequentie. Ik wilde die graag hebben om het effect te ervaren. En inderdaad, toen ik op deze fluit blies, kon ik de trilling nog beter voelen, dan met mijn andere fluit, die op 440 Hz gestemd was.


Daarom is het ook van groot belang om de juiste frequentie te vinden voor wat je wilt doen. Een paar Hz meer of minder kan dan al een groot verschil maken. Deelnemers aan de workshop geven vaak aan dat ze dankzij de Native Flute makkelijker naar hun lichaam kunnen en zo dieper zakken in de meditatie. Daarbij is elke Native Flute ook nog getuned op een bepaalde toonhoogte. Dat maakt ook verschil. De fluit op F# is ongeveer gelijk aan de frequentie van je hartchakra en werkt meer aardend. De fluit op hoge C zit op je 8e chakra, net boven je hoofd en maakt het makkelijk om je kruinchakra open te zetten naar het Universum.10 keer bekeken