Zoeken
  • John Schmeitz

Moeiteloos creëren vanuit jeZelf

Bijgewerkt: feb 16

Vaak kostte het mij in het verleden veel energie, focus en wilskracht om iets te creëren. Sinds twee jaar merkte ik dat dit niet meer werkte en ben het toen anders gaan doen.Naast mijn werk als organisatiedeskundige telecom op het snijvlak van mens, proces en technologie, ben ik vanuit persoonlijke ontwikkeling me steeds meer gaan richten op persoonlijk leiderschap en ontwikkeling.


Het leken twee verschillende werelden, maar deze komen steeds meer samen. Doordat de wereld steeds complexer wordt en alles met alles samenhangt, is het noodzakelijk om multi-disciplinair samen te werken vanuit de situatie, die zich op dat moment voordoet. Dat vraagt van elk individu niet alleen kennis en ervaring, maar vooral ook gebruik maken van intuïtie en een groot zelfbewustzijn. Daarvoor is persoonlijk leiderschap nodig en ruimte. Zowel privé, in organisaties en als zelfstandig ondernemer. Als die ruimte geboden wordt en mensen in hun persoonlijk leiderschap stappen, dan is er heel veel mogelijk. Bijvoorbeeld moeiteloos creëren vanuit jeZelf.


Vroeger als zelfstandig ondernemer was ik vanuit mijn hoofd bezig met plannen maken en doelen stellen, om die vervolgens na te jagen. Het leven bestaat dan vooral uit "moeten". Maar sinds een paar jaar werkte dat dus niet meer. Het was een moeilijke periode en ik twijfelde aan mijn capaciteiten. Het enige dat ik kon bedenken was nog harder werken, maar ook dat hielp niet.


Totdat ik 2 jaar geleden het roer heb omgegooid en me ben gaan verdiepen in oude wijsheid, principes vanuit de kwantum fysica, systemisch werken, stimuleren van mijn intuïtie en het belangrijkste: inzicht in wie ik daadwerkelijk ben. Ik leerde hoe mijn eigen systeem aangeeft wat de beste keuzes voor me zijn en hoe je de energie die er is kan omzetten naar wat nodig is om te bereiken wat je wilt. Dan komen de dingen en mensen die je nodig hebt op je pad en kun je moeiteloos creëren. Dat heeft mijn hele leven veranderd.


Hoe mooi zou het zijn als iedereen dat kan en het leven kan leiden waarvoor hij geboren is, vol liefde en overvloed?

6 keer bekeken